Contact? support@zzpfact-software.nl

Voorbeeld Factuur: DJ

Werk je in de party-scene als Diskjockey? Dan stel je vast zelf je facturen op. Dat is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden om problemen te voorkomen.

Voorbeeld factuur DJ

Hoe ziet jouw factuur er uit? We hebben een voorbeeld factuur opgemaakt met daarop voorbeelddiensten en artikelen voor een DJ-party. Je kunt deze hier gratis downloaden als Excel- of Word-bestand. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons gratis factuurprogramma voor ZZP-ers, ZZPfact.

BTW-tarief DJ

Het BTW-tarief op arbeid van een DJ valt meestal onder het 21% BTW-tarief. Ook voor de producten reken je in de meeste gevallen 21% BTW. Onze voorbeeld factuur bevat arbeidsuren, maar ook de huur van apparatuur van derden (andere bedrijven).

Zelf een factuur maken als DJ

We hebben deze voorbeeld factuur voor een DJ gemaakt met ZZPfact. Wat moet je daarvoor doen?

  1. De bedrijfsgegevens van jouw DJ-bedrijf toevoegen. In ons geval een fictief bedrijf met de naam “DJ Below”.
  2. Een klant aanmaken. Wij hebben een klant aangemaakt met de naam “Partycentrum de oliemolen” samen met haar adresgegevens.
  3. Een layout voor je factuur kiezen. Wij hebben een moderne factuurtemplate gekozen uit de lijst met templates.
  4. Als laatste hebben we producten toegevoegd zoals: een Party Extra Pakket, het gaat dan om een show met als extra’s rookeffecten en meer lampen. Verder hebben we de arbeidsuren voor het voorbereiden van een lasershow opgenomen en de huur van de laser-apparatuur.
  5. Afdrukken of per mail versturen en klaar.

Bij het afdrukken hebben we gekozen er een Word-document en Excel-document van te maken.