Contact? support@zzpfact-software.nl

Voorbeeld Factuur: Fotograaf

Deze voorbeeld factuur fotograaf is bedoeld voor zelfstandig fotografen. Zelf je facturen maken is goed te doen. Je kunt hiervoor Excel of Word gebruiken. Let wel op dat je je aan de regels houdt van de Belastingdienst.

Voorbeeld factuur Fotograaf (Bruidsreportage)

Hoe ziet jouw factuur er uit? We hebben een voorbeeld factuur opgemaakt met daarop een voorbeeld van een complete bruidsreportage. We hebben facturen in verschillende formaten beschikbaar gemaakt. Direct gratis te downloaden en te gebruiken om direct te factureren. De factuur is gemaakt met ons gratis factuurprogramma ZZPfact. Met ZZPfact kun je geautomatiseerd facturen maken en heb je meer grip op jouw boekhouding.

BTW-tarief fotograaf

Je moet goed opletten bij het kiezen van het BTW-tarief op jouw factuur. Ga je factureren als fotograaf dan reken je voor foto’s altijd 21% BTW. Voor jouw fotoboeken en albums is dat anders. Fotoboeken en albums vallen namelijk in veel gevallen onder het 9% (voorheen 6%) BTW tarief. In de voorbeeld factuur fotograaf vindt je een het fotoboek van de bruidsreportage en mini-fotoboeken geboekt op 9% BTW. De losse foto’s vallen onder het 21% BTW-tarief.

Zelf een factuur maken als DJ

We hebben deze voorbeeld factuur voor een vakfotograaf gemaakt met ZZPfact. Wat moet je daarvoor doen?

  1. De bedrijfsgegevens van jouw fotografiewinkel toevoegen. In ons geval een fictief bedrijf in de fotografiebranch met de naam “Foto Ferry”.
  2. Een klant aanmaken. Wij hebben een klant aangemaakt, een pas getrouwd stel met de naam “John en Jenny van Zaanen” samen met zijn adresgegevens.
  3. Een layout voor je factuur kiezen. Wij hebben een moderne groene factuurtemplate gekozen uit de lijst met templates.
  4. Als laatste hebben we producten toegevoegd zoals: een Bruidsboek, diverse losse foto’s en 2 mini-albums voor de beide ouders. De arbeidsuren vallen onder het item “Bruidsboek”.
  5. Afdrukken of per mail versturen en klaar.

Bij het afdrukken hebben we gekozen er een Word-document en Excel-document van te maken. Met ZZPfact kan er ook gemakkelijk een PDF-bestand of afbeeldingsbestand van worden gemaakt.