Contact? support@zzpfact-software.nl

Voorbeeld Factuur: Elektricien

Deze voorbeeld factuur elektricien is bedoelt voor ZZP-ers die werkzaam zijn in de elektrotechniek als zelfstandig elektricien. Je stelt dan zelf je factuur op. Dat is niet heel ingewikkeld, maar je moet wel met een aantal zaken rekening houden om problemen te voorkomen.

Voorbeeld factuur Elektricien

Hoe ziet jouw factuur er uit? We hebben een voorbeeld factuur opgemaakt met daarop voorbeeldartikelen en dienst van een elektricien. Je kunt deze hier gratis downloaden als Excel- of Word-bestand. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons gratis factuurprogramma voor ZZP-ers, ZZPfact.

BTW-tarief DJ

Het BTW-tarief op arbeid van een elektricien voor onderhoud aan woningen varieert. Installeer je elektra in een woning dan reken je 21% BTW op het uurtarief. Voor de producten reken je in de meeste gevallen ook 21% BTW. Onze voorbeeld factuur bevat een voorbeeld van deze producten en werkzaamheden.

Zelf een factuur maken als DJ

We hebben deze voorbeeld factuur voor een elektricien gemaakt met ZZPfact. Wat moet je daarvoor doen?

  1. De bedrijfsgegevens van jouw bedrijf in de elektrotechniek toevoegen. In ons geval een fictief bedrijf in de elektrotechniek met de naam “De Stekker Elektrotechniek”.
  2. Een klant aanmaken. Wij hebben een klant aangemaakt met de naam “Mevr Verduin” samen met haar adresgegevens.
  3. Een layout voor je factuur kiezen. Wij hebben een moderne factuurtemplate gekozen uit de lijst met templates.
  4. Als laatste hebben we producten toegevoegd zoals: een aardingsklem, VOB installatiedraad, installatiekabel, pulsschakelaar en Afdekraam. Ook hebben we werkuren toegevoegd in de applicatie.
  5. Afdrukken of per mail versturen en klaar.

Bij het afdrukken hebben we gekozen er een Word-document en Excel-document van te maken.