Contact? support@zzpfact-software.nl

Voorbeeld Factuur: Schilder

De voorbeeld factuur schilder is bedoelt voor schilders die zelfstandig actief zijn in de schildersbranche. Zelf je facturen maken is goed te doen. Je kunt hiervoor Excel of Word gebruiken. Let wel op dat je je aan de regels houdt van de Belastingdienst.

Voorbeeld factuur schilder

Hoe ziet jouw factuur er uit? We hebben een voorbeeld factuur schilder opgemaakt met daarop voorbeeldartikelen en dienst van een schilder. We hebben facturen in verschillende formaten beschikbaar gemaakt. Direct te downloaden zonder voorwaarden. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van ons gratis factuurprogramma voor ZZP-ers, ZZPfact. Met ZZPfact kun je geautomatiseerd facturen maken en heb je meer grip op jouw boekhouding.

BTW-tarief schilder

Je moet goed opletten bij het kiezen van het BTW-tarief op jouw factuur. Voor schildersproducten reken je meestal 21% BTW. Voor jouw schilderswerkzaamheden is dat anders. Ga je aan de slag in een nieuwbouwwoning of in een woning jonger dan 2 jaar, dan reken je 21% BTW op het uurtarief. Ga je aan de slag in een bestaande woning die tenminste 2 jaar oud is, dan moet je 9% (voorheen 6%) BTW berekenen. In de voorbeeld factuur gaat het schilderswerkzaamheden aan een woning ouder dan 2 jaar. Er is dus 9% BTW opgenomen in de voorbeeld factuur schilder

Zelf een factuur maken als schilder

We hebben deze voorbeeld factuur schilder gemaakt met ZZPfact. Wat moet je daarvoor doen?

  1. De bedrijfsgegevens van jouw schildersbedrijf toevoegen. In ons geval een fictief bedrijf in de schildersbranche met de naam “Schildersbedrijf de Terpentijn”.
  2. Een klant aanmaken. Wij hebben een klant aangemaakt met de naam “Meneer Jacobsen” samen met zijn adresgegevens.
  3. Een layout voor je factuur kiezen. Wij hebben een moderne groene factuurtemplate gekozen uit de lijst met templates.
  4. Als laatste hebben we producten toegevoegd zoals: een Latex wit, Alkydlak met RAL-kleur 9002, Patentkwast punt 12, Terpentine en Schuurpapier van diverse korrels. Ook hebben we arbeidsuren toegevoegd in de applicatie.
  5. Afdrukken of per mail versturen en klaar.

Bij het afdrukken hebben we gekozen er een Word-document en Excel-document van te maken.